selamat datang pacik macik sekalian ke blog saya yang ta seberape niy :)) ini kisah saya nuratiqa:))

♥ plzzz take this note ya sayang ♥

dear readers..
u are free to take anything here..
i really dont mind if u wanna share or copy my entries or my words..
and you can do it without seeking my approval..
and u can do it without crediting to me..
i really dont mind because all ideas i got..its belong to Allah not mine..

bismillah

bismillah ya allah ya tuhanku sesungguhnya aku memohon kepadamu ilmu yang beermanfaat amalan yang di terima dan rezeki yang baik ya allah ya tuhanku terang kan lah hati ku ya allah , dan terang kan lah hati orang2 yang aku sayangi , bagi lah hamba mu ini kejayaan ya allah kerana ingin menduduki SPM pada tahun ini . hanya kepada mu aku meminta dan aku berserah .AMIN :')

bali bali . MUAHAHAHAHAHAHA

:21.12.

#okeeee best g mancing udang kat bali2 tooh . hHAHHAHAHA . *oke batak sbb aku baru pertama kali g sana* ........


#okee sep skid superHEROOO kiteee nehh .






#oke saje post pic neh , tak ade kene mengena dengan yang hidup mahu pon yg meninggal dunia . muehehehehehehehehehe


_makanan kat bali2 neh aku bagi 2/5 bintang , sebb tak sodap ! okeee bia aku ulang lagi sekali ! TAK SEDAP ! hahahahahha...

*kbaiiiiiiiii
I'm Sharing Just Now:)

merasai kehilangan..

assalamualaikum...






kepada yang pernah merasai kehilangan...
pernah tak..
tengah malam kite terjaga dari tidur..kita tiba2 terasa rindu..rindu yang sangat2 mencengkam..namun rindu itu tak pernah dapat diluahkan..

pernah tak..kite terasa seperti baru semalam dia ada disisi kite..seperti semalam kita baru bercakap dengannya..seperti semalam kita mendengar tawanya..namun bila kite tersedar dari mimpi..rupanya dah lama dia pergi...

pernah tak..kite terasa seperti mahu mencari carinya..namun bila kita teringat dia sudah pergi..kita tiba2 rasa sunyi dan kosong..semakin kita melupakan..semakin kenangan bersama dia datang menggila..

pernah tak kite terasa begitu mahu bertengkar dengannya..seperti kita mahu memberitahu yang kite sangat benci perangainya..seperti kita mahu memberitahu yang kita sangat sayang padanya?dulu..semasa dia ada..walau marah..walau benci..walau geram..walau sayang..walau cinta..kita boleh call je bagaitau..kita boleh sound depan2 je..kite bleh buat2 merajuk dengan harapan dia pujuk..

tapi bila dia dah tiada..pada siapa lagi kita mahu melepaskan marah?dia tiada mendengar..pada siapa lagi kita mahu memberitahu sayang dan cinta kita??dia tiada mengerti sudah..pada siapa lagi kita mahu merajuk untuk dipujuk?dia tiada melihat..dia tiada..tiada yang tak mungkin akan ada lagi..

pada saat itulah..kite sedar yang kita benar2 sudah kehilangannnya..kite sedar yang dia tak akan datang untuk melihat kita menangis dan tertawa lagi..kite sedar yang segala galanya tentang dia sudah berakhir..dia ada dunianya sendiri..dunia dimana dia dengan tuhan..bila saat itu tiba..sudah tiada guna airmata..sudah tiada guna sesalan..sudah tiada guna cinta yang tak terucapkan..sudah tiada guna hadiah yang tak terberi..sudah tiada maaf yang tak terpohon..yang ada mungkin kenangan...

kenangan yang kadangkala manis..kadangkala perit..tapi itulah yang tinggal..

"hidup seperti ini..kita melewati jalan ini hanya sekali..kita menyusuri sungai ini hanya sekali..kita melalui taman ini hanya sekali..kadangkala kite tiada kesempatan utk melewati jalan itu untuk kedua kali..kadangkala kite tiada punya waktu untuk menyusuri sungai itu lagi..kadangkala detik untuk kite terlalu singkat untuk melalui taman itu kembali..maka..selagi kita masih dijalan itu..selagi kite berada didalam sungai itu..selagi kita berjalan ditaman itu..sekiranya kita ada peluang untuk mengembirakan mana2 hati yang kita sayang..maka..gembirakanlah mereka selagi peluang itu masih tersisa.."
I'm Sharing Just Now:)

lelaki dan wanita

Wanita memang hebat!

SEORANG teman (lelaki) tidak semena-mena melahirkan rasa kagum terhadap wanita. Cara dia memperkatakan tentang kehebatan wanita seolah-olah baru semalam menyedari betapa kaum Hawa memang hebat.
Dia yang berjawatan tinggi dan sudah berumah tangga agaknya tidak perasan staf di bawahnya 90 peratus adalah wanita. Wanita-wanita itulah yang menjaga kedudukannya selama ini. Mereka bertungkus-lumus memastikan setiap urusan berjalan lancar sekali gus menjadikan jabatan yang dikendalikan teman itu antara yang terbaik.
Apabila ditanya mengapa baru sekarang dia berpandangan begitu, jawapan yang diterima hanya senyuman. Lama baru dia menjawab: ''Kagum sebab wanita boleh buat semua benda. Di pejabat selesaikan segala urusan, balik rumah berhadapan pula dengan macam-macam kerenah. Kerenah anak, suami, orang gaji dan tuntutan merehatkan diri sendiri.
''Bangun pagi rutin wanita bermula lagi sehingga esok, esoknya dan berterusan selagi wanita ada kudrat.''
Walaupun kekaguman teman itu bukan perkara baru, tetapi hakikatnya itulah wanita. Selepas penat seharian di pejabat, wanita kembali ke rumah menyambung urusan rumah tangga, sebaik mahu merebahkan badan di katil menjadi pula tempat bermanja.
Di pejabat menyempurnakan tugas atas nama tanggungjawab, di rumah pula kasih sayang menjadi tema demi memastikan keharmonian rumah tangga terpelihara. Dalam banyak hal ramai wanita inginkan lebih 24 jam sehari supaya segala urusan dapat diselesaikan dengan rapi. Tetapi jika sehari itu mempunyai 48 jam atau beratus-ratus jam maka akan bertambahlah tugas dan tanggungjawab wanita.
Oleh itu janganlah ada mana-mana wanita meminta lebih daripada 24 jam sehari kerana kerja yang menunggu mereka juga akan menggunung dan hanya segelintir lelaki mahu meringankan beban mereka.
Apatah lagi bila difikirkan di sebalik kehebatan wanita adakalanya tidak mendapat perhatian, penghargaan jauh sekali pengiktirafan. Wanita masih berhadapan dengan isu diskriminasi gender biar pun kini ia berlangsung dalam suasana yang sedikit bersopan berbanding dahulu. Wanita juga terpaksa bekerja keras membuktikan bahawa mereka adalah yang terbaik dan selayaknya dinaikkan pangkat namun belum tentu peluang akan datang menggolek. Kepesatan dunia siber menyaksikan masih wujud sekelompok manusia yang masih memandang rendah terhadap wanita. Sebab itu ada suami yang sanggup sepak terajang isteri tetapi pada masa yang sama mendesak tuntutan batinnya dipenuhi menggunakan hujah jika tidak berbuat demikian maka wanita menanggung dosa. Lantas tangan yang memukul itu juga menjadi tangan yang membelai, memujuk rayu semata-mata mahu keinginannya dipenuhi. Ada lelaki sanggup memeras keringat dan menjual maruah wanita semata-mata untuk memenuhkan poketnya. Tidak kurang juga lelaki yang mendera mental wanita dengan membiarkan mereka digantung tidak bertali.
II
Ciri-ciri lelaki tulen
Ketika sibuk bercakap mengenai laman sosial seksualitimerdeka, ada yang menyampuk tentang cara untuk membezakan antara lelaki tulen dan gay. Yang menyampuk itu lelaki, kalangan yang mendengar juga ada di antaranya lelaki. ''Cuba seorang lelaki tarikh-tarikh penting seperti tarikh lahir isteri, anak, ulang tahun perkahwinan, tarikh bertunang. Kalau dia boleh ingat satu persatu, maknanya dia gay.''
Sambung seorang lelaki lagi: ''Lelaki tulen tidak gemar perkara kecil dan remeh, mengingati tarikh adalah salah satu daripada perkara yang mereka tak suka buat. Satu lagi lelaki tulen biasanya penampilan mereka kemas dan segak sekejap, bila tiba waktu petang atau malam, akan nampak serabut walaupun sedikit.''
Menurut dia lagi, gay selalunya dapat dilihat menerusi penampilan yang amat rapi, teliti dan terperinci. Selalunya mereka segak, kacak dan semestinya bergaya. ''Gay juga pandai mengambil hati, memenangi hati dan menyusun kata-kata yang boleh mencairkan hati. Mereka juga sering mempersonakan wanita tapi sayang hati gay untuk lelaki,'' sambung seorang lelaki lagi.
Pantas ada yang bertanya, adakah kesempurnaan gay bermakna mereka tidak memukul atau menggunakan kekerasan kepada pasangan seperti mana segelintir lelaki tulen selalu lakukan. Atau pun sama ada lelaki tulen mahu pun gay, semuanya sama kerana sememangnya mereka adalah lelaki.
PERINGATAN : Ini cerita tentang sesetengah lelaki. Bukan semua sifatnya begini. 
Aku suka artikel ni. Aku baca banyak kali. Bila baca aku rasa macam terbela terus jadi bangga. Kurang sekali keluar artikel tentang seorang lelaki mengiyakan tentang kehebatan kaum wanita. Selalunya mereka betah. Mereka akan kata, tanggungjawab seorang wanita itu mudah. Solat dan taat pada suami, syurgalah tempatnya sedangkan lelaki perlu menjawab setiap dosa-dosa yang anak perempuan dan setiap yang dipertanggungjawabkan untuknya sebelum masuk syurga. Dan ramai juga cakap, perempuan ni demand banyak sangat. Nak dibelai lah, nak itu lah, nak ini lah. Sebab kau bukan perempuan, sebab itu kau tak faham.
Back to reality.
Jarang sekali kita nak tengok seorang lelaki betul-betul menolong isterinya untuk membuat hal-hal remeh temeh. Selagi tak suruh, selagi tak suap sampai ke mulut selagi itu lah mereka duduk termonggok. Yang mereka fikir, kerja rumah kerja orang perempuan. Lagi-lagi sekarang ni dah ada Blackberry, iPhone, iPad, PSP dan segala macam jenis yang lebih mengkhayalkan dari ganja. Selagi isteri tak menjerit dari dapur untuk minta tolong, selagi itulah sesetengah lelaki tadi terus "high".
Masalah ni memang tak besar.
Tapi kalau sama-sama buat, tak salah kan? Kita semua tau tanggungjawab kita dekat mana tapi kalau setakat menolong isteri sendiri, tak ada salahnya. Pahala lagi dapat. Kadang-kadang jalan-jalan dekat mall, nampak seorang isteri sebelah tangan tolak stroller, sebelah tangan pimpin anak lagi satu. Laki dia dok jalan menonong sensorang atau dok belek henfon. Gila selfish. Kalau aku ni jenis kurang hajo, aku dah pergi tempik dekat muka laki tu.
Kadang-kadang orang perempuan ni, dia tak mintak banyak. Cukuplah sekadar suami dia faham, dia penat seharian. Itu belum bab melayan suami lagi. Ok, dah.
Pasal gay dekat atas tu, aku tak pasti tentang kesahihannya. Tapi kalau lah semua lelaki straight perangai macamtu, isteri kau paling bahagia di dunia dan di akhirat weh. Kalau korang mempunyai ciri-ciri lelaki yang aku sebut dekat atas tu, aku salute lah. Spesis macamtu makin pupus. Pupus dengan peredaran semasa yang sungguh banyak agendanya.

Berubah untuk sesuatu yang lebih baik adalah perkara yang paling payah nak buat tetapi ganjarannya sangat hebat dan boleh buat kau senyum terkulat-kulat.

For those yang nak copy paste ni dan letak di blog, sila kan :)

I'm Sharing Just Now:)

berfikir lhaa secara waras :)

Lelaki tau bila kita ada satu perasaan dekat dia.
Terutama sekali perasaan suka, sayang dan cinta.

Lebih-lebih lagi bila dia ada depan kau, tiba-tiba kau menggelabah macam duit poket hilang satu juta. Bila kau bercakap dengan dia, kau tak pandang mata dia tapi kau pandang dahi dia. Bila kau berjalan bertentang dia, tiba-tiba kau belok masuk toilet. Atau tiba-tiba muka kau naik merah jambu bila dia usik-usik hati kau dengan bulu ayam.

Semua ini, lelaki boleh baca.
Bila dia dah tau, dia mula merencana.

"Macamana aku nak tackle minah ni?"
"Apa aku nak buat untuk next step?"
"Kalau dia suka aku, cantik ah. Boleh pergi kerja sama-sama bawak kereta dia."
"Kaya tu, siapa taknak woi."

Kita semua terlalu banyak agenda untuk mencari pasangan sampai tua kita. Ada setengah lelaki mencari perempuan bekerja untuk menyenangkan kehidupan dia sebab dia tau seorang perempuan sanggup bergadai apa pun bila dia betul-betul sayangkan seorang lelaki. Buat loan juta pun dia sanggup asalkan lelaki yang dia ada sekarang terus ada dengan dia selama-lamanya.

Semua di atas adalah apa yang aku beritahu pada seorang kawan. Bila aku kata seperti itu dulu, sewaktu dia baru hendak berkenal-kenal, sudah aku pesan. Sudah aku ingatkan. Tapi taknak percaya.

Dan sekarang, ini kisahnya.

Kawan aku yang tadi ditinggalkan temannya kerana dia dapat berkenalan dengan seorang perempuan yang lebih kaya dan berkedudukan dari kawan aku. Niatnya terang kerana si lelaki hanya bekerja biasa. Tiada kereta, tiada pendapatan tetap. Tetapi atas dasar cinta yang ditanam sumpah sampai mati, dia terima lelaki tersebut dan carikan dia kerja. Ye, carikan dia kerja.

Lelaki, bila dah terlalu disuap terus ke mulut memang semakin gemuk dan menjadi-jadi perangai ambil kesempatannya.

Jangan terlalu beri muka pada laki-laki yang belum sah menjadi yang halal.
Kerana bila dia tinggalkan kau, dia tidak rugi walau sejengkal.




#TERIMA KASIH kerana sudi membaca :)
I'm Sharing Just Now:)

muhehehehehehehe

17.12.2011 .

#oke okee . tengok songlap kat TELUK ANSON . errr errr . TAK BEST ! haaa . bia aku ulang lagi sekali TAK BEST ! hahahahhaha . baik korang jangan tengok . buad rugi duit jep pon . nasib baik aku si  ♥Nazri belanje , so tak terasa rugi sangat lhaa duit aku . BHAHAHAHA *oke aku kejam*

: oke terima kasih kepada  ♥MUHD NAZRI BIN SALIMI sebab sudi belanje wayang . haaaa. sep skid :)


i love you n . kboiii boiii
I'm Sharing Just Now:)

sentap hati mak nak :'/

Aku kalau nak buat post baru, tajuk aku lantak je dulu. nanti dah siap taip baru letak je apa terlintas, macam post hari tu lah. pikir tajuk je dah setengah jam, sempat aku main game plant vs zombie dulu. pastu kalah. oh dem kuasa tiga.

ladies and gentlemen,

*perenggan baru


Kalau tengok tak yah nak gelak kuat kuat sangat la. nanti makcik sebelah cancel nak pinang buat menantu. gelak tekup muka kat bantal macam aku orait gak. lebih sopan, versetail. takpun simpan, nanti masuk jamban gelak kat mangkuk. fuu gerek gilaa. layaann




bukan susah nak eratkan silaturrahim yang baik
ikut tips prof. Sir Tap Hatemanak
ingat,

gunakan kata yang indah indah, elok elok dan tenang,

pandang mata ke atas,

dan akhir sekali

 tangan ke dada.

sindir menyindir lah dengan betul!
sentapp hati mak nakk.

yess, dapat dah tajuk!
haha ;)




p/s: terima kasih tak terhingga buat kalian yang menyokong dan mendoakan pada entri lepas. . terharu :')


I'm Sharing Just Now:)

jangan mimpi nak tidur bawah ketiak mak dah :'(

faham tak bila umur dah nazak dah 17(2012) dah tak boleh nak gentel gentel kain batik emak buat muka belas kasihan mintak 20 sen nak beli gula gula toyol? aku rasa kalau gentel misai lentik bapak aku tu mebi ada harapan la dapat lempang sedas duaT____T


faham tak bila dah nak masuk 17 neh dah tak boleh tidur dengan emak (tak janji tau) then kau dah boleh gelabah sekarang sebab semua orang dah start beli batu bata simen bagai nak bina masjid yang kau pulak duk nganga depan laptop gelabah apdet status fesbuk dengan twitter sambil main game zombie vs plant. woi bik tieqah kau tanak berlaki ke??


hai si cantek dan si hengsem, assalamualaikum w.b.h





biadap betei lambat bagi salam dah la patbelastahun tak apdet belog pastu terus mukadimah nak hai hai jotos lelaju kang (--")


maaf lhaa korang aku lama lagi , masa maseh panjang nak pk pasal berlaki2 neh "oke aku gatai" ngeeee



wes bengi kin. turu bareng yuk. harap mimpi #dearfuturehusband

malam kalian :')


I'm Sharing Just Now:)

insyallah,,ada jalannya SAYANG :'D

dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani..

andai kita ditakdirkan tidak dilahirkan sebagai anak orang kaya..bermakna kita mungkin akan melalui jalan hidup yang serba kelam..bermakna kita mungkin tidak dapat menikmati masa kanak2 kita dengan gemilang..kita mungkin tidak dapat apa yang kita nak..hanya sekadar tahu melihat dan menyaksikan orang yang nasibnya lebih baik dari kite mendapat apa yang dia nak sedangkan kita tidak..
ingat..jangan kite terlalu mengeluh kerana insyallah..tidak dilahirkan sebagai anak orang kaya tidak bermakna kita tidak boleh menjadi kaya..


andai kite ditakdirkan berkali kali berjumpa dengan orang yang salah sedangkan ada orang lain ..sekali je berjumpa dengan orang yang betul dan hidup bahagia..tapi kita..asyik berjumpa orang yang salah..asyik dikecewakan..asyik derita..umur kita mungkin makin meningkat..tapi kite still tidak bertemu dengan jodoh kite..kite sering berjumpa dengan orang yang tidak menghargai kite..kemudian kite ditinggalkan..dan sampai suatu saat..kite bersendirian sedangkan orang lain bergembira dan berbahagia..
ingat..jangan kite terlalu meratapi nasib kite..kerana insyallah..Allah mahu memberi kite yang lebih baik..kerana Allah mungkin tahu nasib kite akan lebih baik jika kite bersendirian..kerana Allah itu tahu apa yang terbaik untuk kite dimasa sekarang dan akan datang...

andai kite ditakdirkan dilahirkan sebagai orang yang tidak cantik,tidak kacak..muka kita berjerawat..kite gemuk..kite kurus kering..jangan kite berasa malu dengan kurniaan Allah pada kite..kerana insyallah..walaupun kite tidak secantik orang lain..tapi Allah kasih pada kite.hati kite tenang..kite tiada perasaan riak..kite terpelihara..ingat..kalau kite rasa kita tidak mempunyai rupa paras yang menawan..kite akan tetap kelihatan menawan dimata Allah dan dimata orang2 yang sayang kat kite..walaupun kite tidak cantik..tapi hati kite baik..biar orang cakap kat kite:walaupun dia taklah secantik mana..tapi dia sangat berbudi bahasa"..daripada orang cakap kat kite "muke je cantik..tapi busuk hati"....




"Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost..
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah 
Insya Allah you’ll find your way..

I'm Sharing Just Now:)

:D ngee

okee , sekarang aku makin bahgia dgn kau *muhd nazri salimi :D terima kaseh kiss2 skid meh meh . 


muahhh muAHHH . hahahaha . oke gedik doo aku . BTW ape mimpi aku hapdet blog pepagi cam ginie , 


haishhh . dgn tak mandi lagi . ngeee ~ haip2 , kau org jgn nak cakap aku busuk lee hape , aku wangie hokeh . 


HAHAHAHAHA . okeee aku nak mandi dan masak . errr errrr . nak masak hapee neh . haishhh . :/ kbyeeeeee .
I'm Sharing Just Now:)

saya paham :'D

awak lha yang mengajar saya erti kesabaran . ouhh TERIMA KASIH SAYANG
I'm Sharing Just Now:)

OUHH PEREMPUAN :

korang yang tersayang..korang mesti pernah keluar dating kan ngn boypren korang or bakal suami korang..tapi korang perasan x..kadang2 ade benda tentang korang yang korang xberapa nak sedar yang bleh buatkan lelaki rasa korang ni annoying giler..
so..
jom kite lihat ramai2 situasi dibawah..


tak ready with your dressing keh keh...selalu keep people waiting..

tang ni yang aku selalu buat(xpernah tak buat)..lambat lagi melambatkan..bile aku cakap..jap2..give me 5 minit..(it actually padan muke hang ..at least 30min lagi kau kene tunggu aku bersiap)..
and yang ni aku rasa part paling lelaki tak suke..as my boyfren selalu komplen.."len kali tobat kalu janji nak kuar kul 2 petang..kul 5 petang baru nak datang amik "..
entahlah..aku pon xtahu kenapa jadik masa nak bersiap xpernah cukup..xpernah nak tepati masa..selalu buat org tunggu2 kite(ala xpelah lah kan..sapa nak sapa?kau nak aku kau tunggulah) **with eveil face mata merah2 tanduk kaler kuning susu.:)
tapi bile orang lambat datang pick up..aku call xputus2 sampaikan habis bateri phone org tu pastu bile die sampai..aku tarik muke 400 kilometer perak-kuala lumpur.


betul2kan rambut and tudung pastu tarik cermin tu buat macam cermin kat jamban rumahmakcik Bedah yang dah balik kedah tu.

ni pon aku pernah buat..boleh plak aku pergi tarik cermin kete yang kat tengah2 tu pastu betulkan tudung aku..
sekali bleh lagik.
2 kali bleh lagik
kali ke 3..boypren aku bagi satu ayat je
"kalau lah cermin tu boleh bercakap..pasti dia akan cakap kau tengok aku sampai pecah pon muke kau macam tu gak..dah xbleh nak oter2"
okey sentap.
jahanam punyer boypren.

duduk elok2 jangan buat macam kau tengah ratah tulang lembu kat rumah nenek kau.

as a perempuan..kadang2 kite kene behave sebab nanti lelaki yang nak buat kite bini..tibe2 cancel balik macam tekan button backspace kat laptop..jangan cakap2 sampai tersembur air liur nanti lelaki jadik geli..
kadang2 yang ni aku selalu gak buat..tapi xde lah sesial gambar diatas..setakat duk bersila time makan kat kerusi or bersila kat kereta jelah..tapi bile fikir2..memang xberapa nak sopan sangatlah..hehe

so perempuan..ingat tu..hehe
pastikan everything under the order.. SEKIAN TERIMA KASEH :)

I'm Sharing Just Now:)

Behind words :

dear readers..

how many times ur partner said this:

i love u?
or..
do u love me?

yeah..

bila someone berkata "i love u" kat kita..kite mesti rasa berbunga bunga..perkataan tu sungguh seperti magik..apatah lagi kalau kite seorang jenis yang cepat perasan and jenis hati macam kek lapis..lembut dan mudah penyek..

and begitu jugak bila tibe2 pasangan kite bertanya.."do u really love me??"..or "awk..awk syg saya tak"..
pasti kite berasa seolah2 kite ni berada diposisi atas (bukan lucah.tq)..kite berada di posisi orang memuja kita dan berharap pada kita..

hell yeah...but sometimes..do u ever think that "adakah pasangan anda benar2 maksudkannya or they just simply say because of other reasons?

what i want to wrote here is kinda funny..but sometimes..that words "i love you" or "do u love me" mean this..


i love you..

(i nak ajak u shopping and nak u belanja..i nak beli barang ni..barang tu..i tau u baru je dapat gaji..)


i love you

(i penat giler..i nak u tolong i buat kerja..i nak pinjam barang u..i tengah stuck ni and i really need your help kalau tak i boleh mampus)

i love you

(i want something Special from you..i want to sleep with u..i found u r so damn cute cant wait to touch u bla bla)


do u really love me??

ive done something stupid something very wrong and am afraid u might find out..

do u really love me??

i tinggalkan u untuk someone else dulu and now that someone else dah tinggalkan i..and i tibe2 rase tak tau mana nak pergi luckly i ade u

do u really love me??

i really boring tak tau nak buat apa..tak de sapa nak temankan i..now i lonely giler and i need someone...

i really love but..ntahlah..

you are ugly and i found someone prettier than u..

i really love u but..ntahlah..

i just nak u jadi kawan i je..tapi tak tau camne nak explain agar u tak sakit hati...

i really love u but..ntahlah..

its mean..NEXT PLEASE!!


got it readers???
so..please be prepared hehhehe..
I'm Sharing Just Now:)

memahami :'D


oke . korang tenguk pic yg aku post kat atas neh . SUMPAH weyh , aku mmg dah lama teringin tgk citee neh 
. memang best gila lhaa cite neh sbb aku dah baca novel dye  , okee best2 .

bab 1 : mula2 aku dah janji nak pi tenguk dgn si nazri *haa ..kau jgn nak tanya nazri tooh sape , pang kau kunk sat* punya lhaa best dah janji , mana tak best beb , dah berabad aku tak kuar dgn dia . elelelele . ingat kau sorang jep ker yg nak kuar dating dgn boiplen gelplen masing2 . aku pong nak leeee :') 

bab 2 : tadi , tepat pukul 8:35pm . die text aku . 

nazri : biy dah balik :'( *tudiaa ayad biase yg dye send kat aku
bila dye balik keje*
aku: alalalala . knp neh sayang ? :) *aku tnya sbb dia ada buad ( :'( )
                         time dye text aku*
nazri: minggu neh biy tak dapat balik kg :'( sebab ade kerja :'(

*aku dah agak dah :'D*

aku : takpew2 :) keje tooh kan penting . :) 

#pastoo dia terus tak rep text aku , haishh penad bebenau leee tooh , bia lha#

bab 3 : kempunan lhaa nampak nye :'( ouhh sedeyh . *k gedik*
takpew , tak kesah lhaa . aku kena paham dia . haaa . FULLSTOP :D tak tenguk cite tooh pon takpew , 
tak kuar pon tak pew , tak jumpa lama pon takpew . okee aku berkorban skid :) kbaiiiii 

#ILOVEYOU N 


I'm Sharing Just Now:)

I'm lucky that I'm born in Malaysia..proud to be malaysian!

still remember this..

"They don't respect you, they don't respect our flag, they don't respect our King and they don't respect your parents. If you allow this to happen, then you are cowards. You must teach them what being Malaysian is all about." - Ong Kim Swee (Before the final match against Indonesia)

yeah..they dont respect us..some of them actually..
I'm Sharing Just Now:)

belajar untuk bangkit dari sebuah perpisahan..GET OVER BABY!

merasai satu fasa perpisahan /clash/putus dengan orang yang kita sayang adalah satu fasa yang paling menyeksa hati.time tu muke kite kalau duk kat tepi tong sampah..tong sampah lagi nampak happy dai kite..fakta. .apatah lagi kalau kita ditinggalkan ..or putus kerana orang ketiga..etc..pendek kata..hubungan terputus dalam keadaan yang tidak berstyle!


remember this..
cry a river..build a bridge..and get over it!!

ye..kita hilang seseorang..tp jangan sampai kite hilang diri sendiri..
tak de sapa yang boleh bantu kite melainkan diri kite sendiri..

ingat bait lagu ni..???

First I was afraidI was petrified
Kept thinking I could never live without you by my side.. 

"But I spent so many nights

thinking how you did me wrong
I grew strongI learned how to carry on"


kbaiiiii .
I'm Sharing Just Now:)

RINDU KAT AWAK BIY :')


ouhh . kali neh betol2 rindu gila kat kau . :'( maklum lhaa , buad pertama kali aku berjauhan bila couple neh . haishhh . tapew2 . aku sabar , sabar tunggu kau . :D tapi satu jep aku mintak , jgn lee kecawa kan aku. plzzzzz.... :D okee sep , aku percaya kan kau . ttak tahu lhaa kod2 kau ade tipu aku ker hape , hopee tak lhaa oke . :'D 

#aku rindu kau sangat kalau lhaa kau depan aku , aku nak peluk kau erat2 , *gatai hihihi* . bila rindu jep aku tenguk pic kau . haishhhh . rinduu sgt dah neh . HAHAHAHAHAHAHA

#iloveyou NAZRI

I'm Sharing Just Now:)

berharap :')

okee . mmg dah lame gila aku tak jumpa kaseh sayang , haishh . asyik2 tgk korang jepp yg jumpa kaseh sayang . haaa . mana adil . hihihihihihi . hopeee dye balik lhaa kg lhaa . dan aku dpat kuar dgn die . kejap pon jadi lhaa . *hiii.gatai kan aku* :"DD KCHIAWWWWWWWW
I'm Sharing Just Now:)

Hafiz & Adira - Ombak Rindu Lirik [HD/HQ] (OST Ombak Rindu)


okeee siyez . aku suke gila dgn lagu neh . maksud die tooh yg penting tooh , haaa . dapat ? :) tak caya kau try dengar . cair taik telinge beb :)

I'm Sharing Just Now:)

5 bulan ==" ♥ ilove nazri ♥

okee okee . aryneh genap 5bulan kite couplee . ololooloo . sep skid meh . hihihihiihihi . sayang awok tau biy tau .. haaaaa . kboii boiii ♥




hahahaha . okee . aku nak show off kejek . haaaa . ehh ehh . asal kau buad muke menyampah tooh :) sukee aku lhaa nak post entry apa , blog aku :) hiii

#hope kite kekal keyh SAYANG . AMIN =="

ILOVEYOU BIY

I'm Sharing Just Now:)

cair mak nyah :)



haaa . sayang kitee neh suwitt tau tau , kitee suke dye potong rambut cam ginie tau tau . HAHAHAHA *k heboh mcm kau sorang ade pakwe*

#oke fine , aku tahu boipren aku tak sekacak boipren korang ..haaaa . aku tak penah kesah pong , so kau tok sah susa payah nak kesah , yedakk :)

#iloveyou SUPERHERO . sayang awoks sangat sangat leee . haaaa <3 

I'm Sharing Just Now:)

:: T.T ::

... aryniy aku betoi2 takdew mood , hmmmm . tak tahu ape hal nye tah puns . aduyaiii . aku tak cakap dgn sape pon aryniy , siyez weyh . nak pegang phone pon dah malas sgt neh . ishhhh .
I'm Sharing Just Now:)

Cinta itu bagi aku seperti..


Dengan mencintaimu aku sedar bahawa cinta itu mengubah pahit menjadi manis..debu menjadi emas,penyakit menjadi sembuh, derita itu nikmat..dan segala yang buruk itu baik..

Kekadang aku menidakkan kebenaran..aku mempercayai segala kebohongan.kerana sungguh cinta itu buat aku alpa dan buta..

cinta itu kekadang membuat aku hilang pertimbangan..kekadang aku sanggup untuk kehilangan apapun kerana cinta asalkan aku tidak kehilangan orang yang aku cinta..
cinta itu kekadang membuat aku seperti sang tiada akal..cinta itu membuat aku sanggup bekorban apa saja walhal selama ini untuk diri sendiri pon tidak sanggup bekorban apatah lagi untuk orang lain..

cinta itu menjadikan aku seperti sebuah kereta kebal..mengubah aku menjadi kayu dan patung..
kerana setiapkali dia menyakiti hati aku..aku sentiasa mengulang2 bahawa..aku bukan tunggul kayu..aku bukan patung yang kau boleh perlakukan sesuaka hati..
anehnya..aku sendiri yang berkata akan kayu-kayu dan patung-patung itu..aku sendiri yang bertahan dan membiarkan diri sendiri menjadi seperti patung dan kayu..
nah bukankah aku berkata tadi aku persis sebuah kereta kebal yang sangat tahan pada asakan?

.. ececececce . tudiiaaa ayad jiwang aku . tak bolee blahh doo . HAHAHAH

p/s: entry dikala hati berasa sangat sakit..maka secara automatik diri menjadi seperti ahli falsampah hehehe..

Thanks for reading this


I'm Sharing Just Now:)

im not a person you want me to be


ni lah yang dikatakan jaga tepi kain sendiri dulu:P

so..im trying to make myself better and this time..im doing it for me..so stop bringing me down.
im not a person you want me to be!!

assalamualaikum...

today i wanna blog about "actually i dont know what should i blog about"...

whatever it is..i dont give a damn about that..yeah..dont forget that..i could care about where you go or what u do and can talk shit about you but i cant..my dear..really i dont give a damn..

aku sedar,.baik macam mana pon seseorang tu.pasti akan ade yang kritik..pasti akan ada yang tak suka and pasti akan ada yang menyampah..
i said what??baik macam mana pon kn..
so orang yang tak berapa nak baik macam aku ni..kene kritik kaw2..tak heran lah kan.
if people dont like me for who i am..then so what kn?they arent worth my time..my true friends will like me no matter what, no matter how i dress or how i am as a person..
so...
so what???
so what?????

Darling..Dont worry about me or what i do..what happens in my life has nothing to do with u..so keep your mouth shut up and stop talking shit..and if u have something to say..say on my face not behind my back..






I'm Sharing Just Now:)

konfum kau kena tinggal kalau perangai camni!!


hey im back for good no worries..

biasanya apabila kite tinggalkan seseorang kita akan di cop sebagai kejam and tak berhati perut serta tidak bertali pusat..dan normally,.apabila kite berada di pihak yang meninggalkan seseorang..pasti orang akan menyalahkan kite exspecially our ex..and for sure they will say that..we leave him because we have another etc so on and so forth..

but..kalu benar aku sayang kat seseorang..aku tak kan tinggalkan dia untuk orang yang lebih baik..lebih kaya..lebih hensem or lebih bertamadun dari dia..

but..because of this..

dia selalu bandingkan aku ngn orang lain..
" you tau tak..ex i dulu tak pernah pon mintak duit ngn i ..u ni suke2 ati je mintak duit ngn i(padahal 2 ringgit je pon.)."..
u tau tak..ex i dulu pandai je amik hati i..u ni asyik buat i marah je.."
hello nak sgt cakap ur ex depan aku..go and tido kat bawah ketiak dia lah yang sebok2 nak datang kat kita tu apakehel kn?




I'm Sharing Just Now:)

orang yang benar mencintai kita dengan orang yang sekadar mencintai

dear readers..

pengalaman memberikan satu pengajaran yang berharga bahawa apabila kite bersama seseorang..pastikan kita bersama dengan orang2 yg benar2 mencintai kita bukan dengan orang yang sekadar2 mencintai kita..

orang yang benar2 mencintai kita dan orang yang hanya sekadar2 sahaja mencintai kita..

bezanya...

awk..saya sakit..dah 3 hari tak bangun..

A: owh siannya kat awk syg..jaga diri baek2 tau..risau..

B: Ya Allah..awk dah g klinik blom?awk nanti saya g amik awk hantar awk pergi klinik k..nanti sy dtg bawak ubat skali..
maaflah awk..saya tak sengaja nak buat awk marah..saya salah awk..maaf sbb tak sempurna utk awk..

A: banyak kali dah maafkan awk..dlu awk dtg lambat la..awk lambat balas msg la..pastu awk sengaja tak angkat phone..2 minggu lepas saya nampak awk sembang ngn lelaki lain la..ni tambah lagi satu..(padahal hal2 tu tak berkaitan langsung ngn masalah sekarang)..
kalaulah sebelum ni..ngn Zabedoh tu tak de ah dia nak buat saya mcm ni..saya layan dia teruk dari awk tapi die okay je tak buat salah mcm awk..

B: saya maafkan awk even dah banyak kali dah awk buat..saya maafkn awk sbb sy tahu awk x sempurna..saya pon tak sempurna..okey lain kali jgn buat lagi tau..walau macam mana pon awk..awk tak sama ngn yg lain..awk special..(even nk marah..tp tak bandingkn ngn org lain n tak ungkit2 benda lama)

nenek selalu pesan..
kalau kita perempuan..kita pilihlah orang yang betul2 mencintai kita sebab one day..if anything happen..mata dan hati dia tak kan mudah beralih pada yang lain..dan dia lah orang yang sanggup menjaga kite dan menyayangi kita..pilih orang yang cinta kat kite berbanding pilih orang yang kita suka..:)


I'm Sharing Just Now:)