selamat datang pacik macik sekalian ke blog saya yang ta seberape niy :)) ini kisah saya nuratiqa:))

♥ plzzz take this note ya sayang ♥

dear readers..
u are free to take anything here..
i really dont mind if u wanna share or copy my entries or my words..
and you can do it without seeking my approval..
and u can do it without crediting to me..
i really dont mind because all ideas i got..its belong to Allah not mine..

bismillah

bismillah ya allah ya tuhanku sesungguhnya aku memohon kepadamu ilmu yang beermanfaat amalan yang di terima dan rezeki yang baik ya allah ya tuhanku terang kan lah hati ku ya allah , dan terang kan lah hati orang2 yang aku sayangi , bagi lah hamba mu ini kejayaan ya allah kerana ingin menduduki SPM pada tahun ini . hanya kepada mu aku meminta dan aku berserah .AMIN :')

♥ ♥ tengs lot baby ♥ ♥





yeahhhh . aryniy ary pertama i start kan hubungan dgn u nur ieza razali  ♥ ♥ hope u epy disamping i oke  ♥ ♥ i tahu . hubungan kite niy ta kemane . tapi be cool lah ken ? ken ?  ♥ ♥ peduli kan ape org nk ckp oke  ♥ ♥ yg penting kite ta kacau drunk  ♥ ♥ tady mase i send text at u yg pasal (jum couple tooh) u rep lambat gila lah . hahaha . takod gak i  ♥ ♥ ingt kan nk kene maki ker mara ker . ♥ ♥ HAHAHAHA . rupa nya tidak  ♥ ♥ u terima i ken ken ? hahaha . mntak-2 u terima dgn aty yang terbuka lah yer .. bukan dgn aty yang terpakse . i pakse u ker tok time i ? ta kn . hahaha  ♥ ♥ hope kite kekal lame lah oke  ♥ ♥ i ta nk u sorok satu perkare pon dari i oke ? janji dgn i ? hahaha . cerita jela sume nye . i ta kesah ♥ ♥ i akn jady pendengar setia u oke   ♥ ♥ i janji  ♥ ♥




 ♥ ♥ i nk u epy bila dgn i oke  ♥ ♥ jgn lah takod  ♥ ♥ kite bukan lesbo yang sejati oke . hahaha . i pon ade pkwe , yg tooh u tahu ken ken ? hahhahaha . ♥ ♥ and u pon ta lame lagi akn ade pkwe jugak  ♥ ♥



  ♥ ♥haha . awek i cantek . u ade ker ? so jgn nk bising-2 lah sial . kaw nk kutuk-2 kami ? g maty lah kaw . pk kaw sempurna sgt ? hahaha  ♥ ♥ ta yah bkk blog aku lagi lah law kaw geli . bodo !  ♥ ♥



 ♥ ♥u-2 :)) i sayang u lah . sumpah ta tipu  ♥ ♥ u jgn maen-2 kan i oke  ♥ ♥ HAHAHA . (ayad mcm nk mntak penyepak)




 ♥ ♥ mulai aryniy . u da tetap kan yang i biy u bby kan kan ? hahaha . 


 ♥ ♥ ape-2 pon . loveyou lah bby  ♥ ♥ i ta kesah ape tg org nk ckp pasal u  ♥ ♥ biy caye bby jep oke  ♥ ♥
 ♥ ♥
p/s : for u bby . ♥ ♥ jgn cari awek laen . ♥ ♥ setia dgn biy jep oke  ♥ ♥ lao nk cari pkwe ramai-2 tooh tapew lah  ♥ ♥ hahaha
I'm Sharing Just Now:)

♥ ♥ terima kaseh abang ♥ ♥

pizza hutttttttttttttttttttttttt . HAHAHA .♥ ♥ ♥ ♥ ary niy bezday saya lah kawan-2 . hahaha . penad kod bodek abg i sorang niy , tok abg i mkn pizza . akhir nya dpt jugak . terima kaseh taw abg , hahaha , sayang abg lah ♥ ♥ tady yang ikut kaka ipa , naufal (budak gemok yg suke gado dgn i at rumah ) mama . hahaha . abah ta ikut pon . dyer sebok . sian abah . hahaha . tady at pizza mkn kenyang-2 . bagi puas aty . hahahaha .







♥ ♥♥ ♥ sampai sinie jela . i penad lah . nak tido . hahaha . ♥ ♥ nite sume .
I'm Sharing Just Now:)

♥ ♥ facebook cam siput vavi ♥ ♥

 haishh . bala bala .♥ ♥ hahaha . tadew mod nk on-2 FB da skunk . sebab FB da lembab lah . hmm . asal weyh . asal ? salah saya  ker ? HAHAHAHA . tadew pasal lah nk salah saya . :)) ♥ ♥ oleh kerana FB da lombap . saya pon da jarang sgt lah nk on . tadew mod terus :)) hahaha . baek maen game ker atau coret-2 blog niy . HAHAHA . ♥ ♥ FB-2 asal lah kaw lembap . da macam siput babi da saya tguk . ntah-2 , siput lg laju . GO SIPUT ! GO SIPUT ! hahaha .♥ ♥♥ ♥♥ ♥ g jalan kaw FB . kalo kaw orang da lame i maki-2 da . hahaha . 

p/s: ta yah lah on FB kalau iyer menyakit kan haty . hahaha .

I'm Sharing Just Now:)

♥ ♥ hepy besday nuratieqah satari ♥ ♥

weyh-2 . poyo gila atieqah niy . hahaha .weyh-2 . bezday awak 16mac lah . niy baru 15mac . esok kod . hahaha . bia lah . saje nk post pasal diri sendiri .nnty tepat koi12 . besday saya lah . haishh . gila lah . hmm . tapi sedeyh skid lah . ta dapat sambut dgn kaseh sayang . dyer keje lah . hmm . nak sambut dgn memebe , tapi si elyn ckp ary khamis baru sambut . hahaha . coz dyer niage sok . alarh . bedal lah weyh . yang penting smbut . hahahaha . mama dgn abah kasi duet jep tady :)) ♥ ♥ hahaha . dyer ckp tadew hadiah-2 . walah weyh . sedeyh nye lah . hahahaha .♥ ♥ esok sebagai adiah nk soh kaka ipa masak nasi ayam lah . hahaha . tady nk kua g mkn tpi , kek ta siap lah . di sebab kn tadew karen . gila lah . kalo kek siap mlm niy da mkn pizza lah saya . hahaha .♥ ♥ tapew lah . saba jep . ♥ ♥  tadew rezeki nk mkn kaw pizza . hahaha . 


eh-2 . da 16thn da atieqah niy , eyhh . saya da besa . hahaha . bole amek lesen lah :)) ♥ ♥ eh . tapi taleh amek lagi lah . papew hal kene tggu si elyn tooh . kembar lah kate kn . buad sume bende kene same-2 . hahaha ♥ ♥ bedal lah . asal kn amek lesen . hmm . tady ade bodek mama pasal moto . tapi mama ckp nnty-2 lah . kewangan ta kukuh lagi . haahaha .♥ ♥ tapew-2 . phm :)) hmm . samapi snie saje lah . esok cite psl laen pule :)) byebye . mmmuuuuuuaaaaahhhhh:)) ♥ ♥♥ ♥


p/s: sesape yang besday same dgn tieqah ♥ ♥ tieqah nk wish epy bezday ♥ ♥ hope kite epy selalu ♥ ♥
I'm Sharing Just Now:)

♥ ♥ cupcake ♥ ♥


woot woot . best-2 . aryniy buad cupcake dgn kaka ipa kesayangan . hahaha . best ouhh buad cupcake niy , tapi memerlu kan kesabaran ♥ ♥ bukan selalu buad cake-2 niy . baru pertama kali ouh . hahaha . buad cupcake niy byk-2 gila-2 lah .♥ ♥ sebab ade org kawen nk tempah lah . 200 biji pulak tooh kn . haishh . gila lah . ♥ ♥ oleh kerana kesian tguk kaka ipa ipa i yang tgh sarat ngandung buad sorang-2 . i pon tlg lah . :)) ♥ ♥ alarh bukan pnat pon buad cupcake niy . ♥ ♥ tapi yang pasty sedap ouh ♥ ♥ lembut jep taw ♥ ♥ ta caye meh lah tempah ♥ ♥ hahaha . k ur . ta tahu nk coret ape lagi at blog niy . smpai sini saje lah nye . loveyou sume . byebye ♥ ♥ mmmmmmuuuuuuuaaaahhhh :))


p\s: kepada sesiape yg hemdak menmpah . sila hubungi 019-4478108(nurul)
                                                                                             019-5958108(emy)
I'm Sharing Just Now:)

♥ ♥ nur eiza ♥♥


kenal sape pompuan ats niy ? hahaha . entry kali niy saya nk post psl kaseh sygs saya sorang niy . ieza name dyer :)) name penuh ta tahu lah . lupe nk tnye . hahahaha . umo kami same lah . ehh-2 . ta sangke pule umo kite sme bby oi ♥♥ hhahahaha . tapi u cantek lah . lagi-2 u pakai tudung . pehh . dupdap-2 jangtung i tguk pic u pakai tudung . cantek-2 :)) comel-2 .♥♥ ehh-2 . u nk tahu ta darl ramai ingt i niy less ♥♥ sebab suke berkaseh sygs dgn kaum sejenis . hahaha . tapi hakikat nye bkn lah . i mmg mcmniy . ta bole nk elak kn lagi . hope u ta takod lah bile di samping i oke ? ♥♥ . jgn takod lah . i bkn usik u pon . hahaha

tenguk-2 . cantek kan dyer pakai tudung . jatuh aty wa ckp sama lu . hahahaha . bby , btw biy adew bace blog bby :)) ♥♥ bby letak post sedeyh-2 ken ken ? hahahaha . biy phm lah perasaan bby :)) biy pena rase . oleh itu jgn lah sedeyh , perjalanan kite niy maseh jaoh lah bby oi . jantan bukan sorang oke ? hahaha . oleh itu . bawa lah bertenang :))♥♥ jgn dok nk buang air mate sbb jantan tooh , rugi choi . hahaha . dyer ntah-2 ta kua kn air mate skid pon tok kite , niy kite jep poyo-2 , bertimbe-2 kuar kn air mate tok dyer , konon sedeyh sgt lah tooh kan . hahahaah . sedeyh tooh mmg sedeyh lah , tapi lame-2 lupe lah tooh . oke ? bawa bertenang lah sayang . i ade kn . HAHAHAHAHAHA . ♥ ♥
hah . oleh itu i nk u sentiase senyum cam pix at ats niy . hahaha . comel ♥ ♥ ♥

u-2 . i sayang u oke :)) ade maksalah u cite dgn i oke ? i denga ape jep mksalah u . jgn malu-2 dgn i oke :))♥
sbb i ta pena malu dgn u pon . hahaha .  ♥ ♥ i nk u hepy jep :)) oke ? jgn sedeyh . i ta nak kaseh syg i niy sedeyh :)) nnty abeh ta comel :)) alarh . tapi yang pasty law u ta comel pon i tetap sayang lah . oke ? hahaha ♥


p/s: kepade u ieza , i mntak maap coz amek pic u . ta gthu u pon . hahahaha . 

I'm Sharing Just Now:)

♥ ♥ dices of joke♥ ♥

Life’s a joke. Either you become the laughing subject or one of them who laughs. They are making jokes like nobody business. It’s ok but not until that jokes unto someone else’s rights. Just not right.

The life you have is both lived by chance and choice. These two dices…you gotta play them smart. Because some smart asses gotta outsmart us and leaving us lived by choice…not our choice anymore.

Chance…is now and then passing by, and I don’t realize how many chances they are passing by actually. Like a shooting star. Is it there? I don’t even sure about the saying “Opportunity strikes twice” does resonate in my dices of life.

I'm Sharing Just Now:)

♥ saje suke-2 :)) ♥

This is just another hobby of mine...Writing. The other blog is like a diary to me. This one is more educational. Besides, I'm trying to train my writing skills. Here I will use fully English, do leave some comment and corrections for my grammatical error. Thank you for reading.

JUST FOR FUN

I'm Sharing Just Now:)

♥ ♥ pelik kah saya niy ? ♥ ♥

Hmmm.....(amik nafas...)

Dulu2 sblm ada bf, selalu gak la doa nk ada sorang...tp bila dh ada, rasa mcm susah pulak nk jaga..sbb dh terlalu biasa xde org yg perlu kena jaga...^_^

Biasa la...bila org 1st time rasa couple ni...ada culture shock sikit... ^_^
Rasa x serasi la..x bole nk adapt diri...so, lastly..

Bila dh putus, selalu la pulak ingt2..selalu la terkenang2 kenangan yg pernah dilalui ngn dia..
Walau ada sikit rasa perit, pedih, tetap ada rasa sayang...tp kalo nk balik ngn org yg sama, mustahil la sikit..serik~

Ada jgk org nasihat, jgn di fikir2, tp kdg2 bnda ni out of control...terkenang jgk..mula ada rasa sikit pedih...

Hmmm....(amik nafas lagi...)

Susah nk faham hal hati ni...
Kdg2, org yg tgk n bg nasihat, mcm mudah je..
Tp bila kita yg lalui, susah sbnrnya...

Hmm....(amik nafas lagi??ada semput ke ape ni??)

apapun, hal hati, biar hati yg jawab...



P/S: x penah serik~

I'm Sharing Just Now:)

♥ ♥ auburn sedap ♥ ♥ woot woot .


I'm Sharing Just Now:)

♥ ♥ very penad lah ♥ ♥

woot woot . semangat gila nuratieqah edit blog mlm niy ken ken . hahaha . mmpy ape kaw dark gemuk edit blog mlm-2 mcmniy . hahaha . ta mmpy lah , aku bosan gila skunk niy , on fb tadew ape-2 yang menarik pon , nk text dgn kaseh sayang dyer sebok lah , maklum lah , umah dyer besuk adew kenduri kaka dyer kawen . so baek aku m"ngisi masa lapang aku dgn menconteng arang ker muke blog aku niy . hahaha .

ary niy aku kua dgn aen lah , adex aku . gila gempak weyh , dyer pakai tudung tady . hahaha . terkejut gila-2 lah aku tady , tapi tapew , kaw lawa lah bila bertudung :)) . 
aku dgn dyer g osptal , tenguk kaka angkt k"sayangan aku , dyer kene demam denggi kod . pouhh . gila lah weyhhh ! da lame kod dyer dok at wad , tapi aku baru tenguk aryniy , pehhh . gila lah . hahaha .yela kan . nk tguk jaoh . manedew tyme nk tenguk-2 niy .:)) . tapi dyer da semakin sehad lah tady , esok da bole kuar da pon . hmmm . alhamdulilah ..

lepas balek dari osptal g sinngah giant pulak . pehh .. si aen niy soh aku teman dyer cari beg :)) aku ikut jela , beg yang aku pilih misty lah cantek . hahaha . wane merah lagi tooh taw :)) .... pastoo singgah tenten plk . g cari baju tok udin . eeee .. mmg berjalan jela aku aryniy . hahahahaha ..pastoo baru balek umah ..... da sampai umah terus ngadap campter aku yang buruk niy . hahahaha . 

nie lah kaka angkat aku yang masuk osptal tooh . sian dyer weyh . abeh kene cucuk sane snie . hahaha
adex aen saya . dyer cantek kan tyme kua tady . pakai tudung . :)) woo woot ! caya lah .


paling penting misty lah gamba aku kan . hahahahaha . niy jep yang mampu aku snap .

k ur . penad lah nk taip-2 niy . 
mase untuk menonton tibi :)) aww aww .
byebye . loveyou .


I'm Sharing Just Now:)

i get new kaseh sayang lah .


hah . entry kali niy about my new awex lah . ouhhh . baru ber kenalan dgn dyer sekejap tady , dyer cantek-2 + lawa-2 . cam amoi wa cakap sama lu . HAHAHAHAHA . sudah jatuh haty dgn u lah biy . loveyou . hahahaha . kite less ? ouhh . bia lah kan biy . kita ta ggu idop sape-2 pun ken biy ken :)) ouhhh . biy i niy ckp dyer ta gune phone lah :)) kenape-2 ? ehh . mane lah i tahu . u all nk tahu g tanye biy i oke :)) . mybe biy nk spm kod taon niy , tooh pasal ta gune phone kan kan ? hahahaha . good luck keyh darl . :)) . biy punye kaseh sayang syafiq stella erk ? hahahaha . kan da kantoi :)) syafiq tooh stay satu tempat dgn sygs lah law biy nk tahu :)) dyer baek lah biy :)) comel pon iyer :)) dyer adew gg taring taw . aww aww . HAHAHAHAHA . tady biy nk tahu ta , syafiq tooh adew text dgn sygs tyme kite un9-2 tady . dyer ckp at sygs dyer gado dgn biy :)) dyer cemburu biy text sayang-2 dgn sorang mamat niy , ouhh-2 . sygs lupew name dyer . HAHAHAHA . 
pastoo i say at dyer , lah , biase lah tooh sayang-2 di fb niy , tapi ci syafiq tooh cakap dyer ta biase . ahahaha . cemburu sgt lah tooh agk nye :)) saba jela . suda-2 lah biy . jgn gado-2 . biakan jep si syafiq tooh ( ehh . awak niy tykah suke-2 jep ckp mcm tooh , ta baek lah ) hahahaha ..
biy-2 . i nak terus terang niy :)) i suke tguk pix-2 u di fb lah . comel lah . cemburu pulak bile tguk lame-2 . hahahahahah .
:)) biy-2 . i amek pixca u yang i letak at dalam post entry niy taw :)) nak simpan :)) i ske sangat at pixca yang atas niy :)) nmpak macam budak-2 lah . HAHAHAHA . comel-2 . sayang ta tipu oke . :))


ouhh-2 . sampai sinie jela :)) sayangs mandy dulu :))


p/s : jangan sakiti biy saya lah pacik-2 . kalau tidak naas pacik-2 sume . SAYA NIY KUAT MACAM ANTU KAK LIMAH TAW :)) 
I'm Sharing Just Now:)

gado lagi . huhai .....


OMG ! gado lagi dengan gowok lah . atau name sebetul mye  (mohd hanis bin miswan)
. pergaduhan berlaku pada hary isnin , iaitu bersamaan dengan bapew hary bulan tah . lupe-2 . HAHAHA . 
punce pergaduhan berlaku bila si gowok g jual no saya at kawan-2 dyer . pehhh . menyirap kod aty dan sanubari saya niy . geram-2  . agak-2 lah kan , da lah no niy no baru , my sayang yang belikan pulak tooh . suke-2 awak jep kan gowok nk jual-2 no saya , tahu lah saya hot . HAHAHA . " abeh lah , nuratiekah da mula bangga" ta lah . kire untung lah , saya bagi awak no saya yang baru niy , tapi yang awak gedik g bagi orang laen asal ? kalo bagi sorang due tooh tapew lah lagi . maseh bole di maap kn , tapi niy .... haishhh . ta te"kira lah . saya buad salah pew at awak sampai awak jual-2 no saya niy hah ? ta phm betoi lah .

bila da a tahan sangat menahan dendam . saya pon terpaksa lah text awak pagi-2 bute . sanggup kot , mara punyer pasal  .. errrr . geram betoi lah . maap lah . time text awak tooh saya maki-2 awak yang bukan-2 , pastoo saya ade ckp yang nak putus kn persahabatan kite niy , hmmm .. 
nampak nye , tadew lah kite gado-2 dalam kelas mcm dulu kan , duduk-2 same-2 sampai awak gado-2 dgn awek awak . HAHAHAHA . saya mmg suke buad awak gado dgn anak macik kantin tooh kan , tapi skunk ... hmmm . tadew dah kan .... tady pon mase saye nk pulang kan brg-2 yg awak ade bg at saya ,saya ta tenguk awak pon , maen campak jep . HAHAHAHA . kejam nye saya kn . ahhhhhhh . bia lah . da ta kesah sume tooh lah .   ..
hahahaha
tapi ta tahu lah bila kite dpt tegur-2 balek kan . hmmm . yang due taon lepas pon kite ade gadoh besar macam niy . adew ar dlm s"tahun kite ta tegur . haishhh . mintak-2 kali niy lagi lame lah yer . HAHAHAHAHA . 



p\s : jangan tiru aksi di atas ini :))


I'm Sharing Just Now:)

mimpi yang kelaka :)) HAHAHAHA

 menari lagu nobody


semalam,,saya bermimpi

saya jalan kat shopping complex,,lepas tu,,lalu satu bilik salin baju ,,tibe2,,pintu bilik tu terbuka,,ade tangan tarik saya masuk bilik tu ..dalam bilik tu,,ade 1 lelaki dan ade lagisatu bilik,,saya dengar perempuan menjerit jerit dalam tu,,

kemudian lelaki dalam bilik tu cakap
"lepas ni giliran kau kene rogol,,da sedia?" 

ohmy,,tersentap saya dengar,,takot woah,,gelabah nak cari pintu keluar,,tapi xde,,
nanges kuat2,,xsanggup ouh diriku diperkosa,,blogger-emoticon.blogspot.com 

lepas tu,,enta macam mane,,die bawak saya keluar daripada bilik tu,,dan bawak ke satu tempat,,
 kat tempat tu ade tali gantung diri,,lepas tu laki tu cakap"tak nak kene gantung,,,kau kene menari gune lagu nobody wondergirls "

hooi,,ape pelik sangat lelaki ni,,kate penjahat,,tapi suh aku wt bende2 pelik2 ni ape pasal,,blogger-emoticon.blogspot.com..then---------------------------------------mimpi pon terbantut ----------

hahahaha . gila lah . kelaka mimpy aku tooh . 

I'm Sharing Just Now:)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 tak ada pape la


sangat menyakitkan hati kan,, 
bila seseorang da mula berkata kata,,
 tetapi,,,, 
tibe tibe cakap,,

"xada pape laa "

rase nak baling dengan buah durian jeblogger-emoticon.blogspot.com

ahaha tapi pada hakikatnye,, 
tapi hakikat nya saya pon kadang kadang macam ni juga ehehe

I'm Sharing Just Now:)

omg !


see,,
dengan jayanya,,dengan penuh rasa kesyukuran,,
saya nuratieqah telah deactivekan account facebook ni..

kenape kenapeblogger-emoticon.blogspot.com
kisahnya begini,,tieqah selalu akan tengok wall sesorang ni,,
hari hari saya akan akan tengok wall dia,,setiap kali saya tengok wall dia,,
mesti saya rasa macam hati ni telah diguriskan dengan garfu stainless steel..haha

so daripada asyik sakit hati,,lebih baik saya deactive akaun ni
hati saya pon akan lebih aman,,dan tidak lagi besedih,,betol x?

haha so lepas ni wahai rakan rakan ku,,cari saya di blog ni je,,
lepas ni x boleh da nak like like entry korang,,
like dalam hati jela huhu ;D

bile nak aktifkan balik?hemm tengok la bile2 da bersedia

I'm Sharing Just Now:)

ITU LAH PEREMPUAN . hahahahahaha

kenape perempuan suka hipokrit semata mata lelaki? paling tak suka bilaaa

one .seorang perempuan sanggup tak balas mesej yang dihantar oleh kawan perempuannya,,semata mata nak jimat kredit ,,kredit tu nak buat apa?
nak buat mesej buayafriend(bak kata drcinta)
 hee,,tak patut betul,,
boyafriend diutamakan daripada kawan,,hee kalau putus,,kawan jugek yang dicari,,hais


two.seorang perempuan sanggup membuka aib kawannya
hanya kerana seorang laki bertanyakan kepada dia mengenai seorang wanita..hee,,
kenape sanggup macam tu?
tak sedar ke yang kita da bukak aib kawan kita?hais,,
blogger-emoticon.blogspot.com 

jangan lah kerana laki,,kita yang perempuan ni buta hati,,,

I'm Sharing Just Now:)